ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И АГЕНЦИЈА "ЦЕРТ-ПЛУС" У ХАМАНИТАРНОЈ МИСИЈИ
7.08.2013

Обуком запослених у заинтересованим компанијама и организацијама, о менаџменту, примени нових стандарда и директива ЕУ, обезбедиће се донаторска средства за хуманитарни фонд "Помозимо нашој деци" општине Палилула у Нишу.Председник Градске општине Палилула-Ниш, Бобан Џунић и представник Агенције ,,ЦЕРТ-ПЛУС,, Најдан Војиновић потписали су уговор о хуманитарној сарадњи у прикупљању финансијских средстава за активност ''Помозимо нашој деци''. Договорено је да Агенција за инжењеринг система менаџмента, каоподршкуовојхуманитарнојактивности,организује обуку менаџмента и запослених у заинтересованим организацијама–предузећима и другим правним и физичким лицима у граду, за различите области пословања. Прикупљена средства, од спроведене обуке корисника, након потписивања уговора о донаторству са општином Палилула, биће уплаћена на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, који је отворен код Министарства финансија–Управа за трезор, за хуманитарну акцију ''Помозимо нашој деци''. О хуманитарној акцији и садржају обуке, на конференцији за новинаре, говорили су Најдан Војиновић, Руководилац сектора сертификације "ЦЕРТ-ПЛУС" и Бобан Џунић председник Градске општине Палилула-Ниш а овом догађају су присутвовали Марија Брајдић, начелница Управе и Милош Стојковић, председник Скупштине општине Палилула. Овим поводом, председник општине Палилула уручио је представнику Агенције признање-захвалницу општине „златном донатору“ за показану солидарност и подршку угроженима.

Градска општина Палилула је јула месеца 2013. године, покренула хуманитарну акцију под називом ''Помозимо нашој деци''- подсетио је председник општине Палилула Бобан Џунић. Акција је део социо-хуманитарног програма Градске општине Палилула који има за циљ подршку породицама које су суочене са проблемом обезбеђивања услова за одговарајућу здравствену заштиту деце. У сарадњи са Агенцијом за инжењеринг система менаџмента - ,,ЦЕРТ-ПЛУС,,, која контролише остваривање захтева стандарда квалитетаИСО 9001:2008 урадуУправеопштине, договорена је ова сарадња каоподршкахуманитарнојактивности''Помозимо нашој деци''.

„Као друштвено одговорна агенција и организација, ми смо препознали ову хуманитарну мисију општине Палилула и одлучили да се прикључимо акцији, наравно са оним што радимо–рекао је Најдан Војиновић, руководилац сектора сертификације "ЦЕРТ-ПЛУС" Агенције. „Понудили смо програм обуке менаџмента и запослених у заинтересованим организацијама–предузећима и другим правним и физичким лицима у граду, за различите области пословања, за које су заинтересовани до сада морали да иду у Београд, Нови Сад или у иностранство. Како је објаснио Војиновић ради се о веома интересантним, актуелним и занимљивим обукама. То је пре свега менаџмент и управљање предузећима, пројектовање процеса и организација рада у предузећима, израда пројеката и студија у складу са међународним стандардима и захтевима Европске уније, заштита животне средине, мобинг и друга значајна подручја рада. „Одлучили смо да целокупан приход од реализованих обука учесници обуке не уплаћују нама, него уплате на хуманитарни рачун општине Палилула. Наши водећи предавачи из Ниша, Београда и Новог Сада одрекли су се хонорара у корист ове хуманитарне акције.

Након потписивања уговора о хуманитарној сарадњи између Градске општине Палилула и “Церт-плус” Агенције, очекује се да до 31.августа заинтересована предузећа-установе доставе пријаве и податке за обуку запослених а у периоду од 05-13.септембра, за пружене услуге обуке по понуди Агенције потпишу и Уговор о донаторству са Градском општином Палилула. До 20.септембра потребно је извршити уплату донације на жиро рачун Градске општине Палилула Ниш - број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор, за хуманитарну акцију ,,Помозимо нашој деци,,. Извођење обуке по областима, дате у прилогу, обавиће се у периоду од 21.-30.септембра 2013. године.

Градска општина Палилула је једна од три локалне самоуправе у Србији и прва у Граду Нишу која је 2009.године, усвајањем стандарда квалитета ИСО 9001:2008 и добијањем позитивне препоруке сертификационе куће потврдила да је њен систем менаџмента способан за постизање циљева проистеклих из политике квалитета. На овај начин и после четири године нишка градска општина Палилула нашла се на светској референтој листи локалних самоуправа које својим радом испуњавају строге захтеве стандарда квалитета ИСО 9001:2008 - истакао је председник општине Бобан Џунић.Систем менаџмента квалитетом је саставни део пословне политике и све активности на његовом успостављању, одржавању и континуалном побољшању су усклађене са релевантном законском регулативом. Основни циљ успешног рада Градске општине Палилула је потпуно задовољство корисника услуга. Представници сертификационе куће LL-C(Certification) из Прага-Република Чешка, посредством овлашћене ''ЦЕРТ-ПЛУС'', Агенције за инжењеринг система менаџмента, оценили су 2012. да рад Управе Градске општине Палилула задовољава веома строге захтеве овог стандарда квалитета. Пре месец дана, у циљу потпуног задовољства грађана, при општинској Управи почела је са радом и ''Канцеларија за брзе одговоре''.(ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић)